DANSESKOLEN         UDDANNELSEN        ELITESKOLEN        WORKSHOPS/EVENTS       INFO       LÆRERE        KONTAKT       GALLERI

MASTERCLASS

 

WORKSHOPS

 

PARKINSON-DANS

 

POLTERABEND

 

EVENTS (FIRMA)

 

SHOWS-UD-AF-HUSET

 

 

Mette-Ida Kirk

PARKINSON DANS

Tidligere solodanser Matte-Ida Kirk, som har danset et hav af hovedroller på Det kgl. Teater i moderne- klassiske balletter, har været i Canada og lært at undervise Parkinson patienter i dans. Hun er blevet bidt af at lære det videre i Danmark.

 

Savery  Academy og Mette-ida Kirk lukker dørene op for Parkinson patienter, som gennem den vidunderlige måde Mette-Ida underviser på, musikken, som er af en improviserende jazz pianist, den åndelige inspiration og den gode stemning forbedrer Parkinsonramtes velbefindende.

 

Undervisningen foregår onsdage kl. 16.00-17.15

i uge 8, 9, 10, 11 og 12  i Savery Academys smukke lokaler beliggende i Strandgade 98, 1. Sal, på Christianshavn. (Der er ikke elevator)

 

Datoer:  21. + 28. feb. + 7. + 14. +  21. marts 2018

Tilmelding er nødvendig også ved prøvetime, 1 prøvetime er gratis.

Kontingent for perioden:  500,- kr.

Kontingent overføres senest ved 2. undervisnings-gang på Savery Academy inden lektionens start.

 

 

Mette-Ida Kirk udtaler sig om Parkinson-dans:

 

 

"Jeg blev introduceret til Dance for Parkinson Disease af Mavis Staines.
Hun inviterede mig til at deltage i en Introductory Workshop i foråret 2016 i Toronto, afholdt af David Leventhal, en af grundlæggerne af det verdensomspændende og succesfulde amerikanske koncept.

Inden da gennemførte jeg et obligatorisk forudgående on-line kursus om de fysiologiske forhold i fbdls. med Parkinson's.

 

I Maj 2016 deltog jeg i en af Davids klasser i Brooklyn - og her i August 2017 gennemførte jeg Advanced Teachers Workshop med ham som lærer.

Siden September 2016 har jeg undervist det første hold på baggrund af dette koncept i Odense, på Det Kgl. Teaters Balletskole derovre (og fortsætter holdet hver Lørdag).

 

Helt kort sagt er jeg videreuddannet indenfor Dance for PD af en af konceptets grundlæggere og har undervist 1 sæson i Dans med Parkinsons i Odense.

 

 

Igennem deres visionære arbejde siden 2001 har den internationalt anerkendte organisation Dance for PD i New York: http://danceforparkinsons.org bidraget til, og bevist, at mennesker der lever med Parkinsons kan have meget gavn og glæde af dansetræning ledet af professionelle dansere.

Mange deltagere fra hele verden beretter om forbedret balance, gang, koordinering, hukommelse og ikke mindst livskvalitet.

 

Alle deltager som dansere og der kræves ingen specielle forkundskaber for at kunne deltage. Undervisningen er opbygget med fantasi i et varieret trinsprog, der bruger både klassiske, moderne og andre danseformer i dialog med musikken og de andre dansende. Glæden ved dansen, musikken og fællesskabet, og kroppens mange muligheder for at fortælle historier uden ord, er drivkraften i Dans med Parkinsons."