INFO       DANSESKOLEN         UDDANNELSEN        ELITESKOLEN        WORKSHOPS/EVENTS          LÆRERE        KONTAKT        GALLERI

OMTALE OG ELEV UDTALELSER

 

 

 

ELEVUDTALELSER FRA

PERFORMANCE UDDANNELSEN:

Elevudtalelse: af Emilie Groth,

gik på Savery Academy Performance Uddannelsen, sæson 17/18

blev optaget på Den Danske Scenekunstskole; Fredericia Musical akademi i foråret 2018

 

"Jeg synes ikke ligefrem, det lå i kortene, at en kirkesanger fra Roskilde ville blive optaget på Musicalakademiet i Fredericia. Savery Academy så anderledes på det. Maria Savery og de andre lærere så et potentiale i mig, og det har resulteret i den vildeste udvikling, jeg nogensinde har taget. Jeg har genopdaget glæden ved nørderiet og musikken, frygten for at gå på gulv er sendt med posten, og jeg har budt selvtillid såvel som nervøsitet velkommen. Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg troet, at jeg nogensinde ville blive modig nok til at ”tage rummet”.

 

Jeg startede skoleåret ud med stemmeproblemer og fik forbud mod at synge. Med mine kære sanglærere Gitta og Matti fik jeg indført nye gode vaner og løsnet op for spændinger. Men problemet lå ikke blot i skadelig sangteknik. Jeg kan lære at lave den perfekte arabesque, jeg kan lære at synge det høje c, jeg kan lære do-re-mi og alle Kamilla Wargo Brecklings tekster udenad. Men alt dette vil ikke betyde noget, hvis jeg ikke havde lært at tage ansvar for at blive complete. Mine stemmeproblemer viste sig nemlig også at være en lang række uforløste konflikter og følelser, der satte sig som spændinger i halsen. Med hjælp fra skolens mental coach Ann-Louise har jeg i dag lært, hvor vigtigt det er at have mig selv med i alt, hvad jeg siger og gør. Jeg fandt styrken hos mine lærere og klassekammerater på Savery Academy, og jeg har aldrig følt mig mere hjemme.

 

Med Savery Academy’s undervisning og støtte i rygsækken gik jeg til optagelsesprøve på Fredericia. Jeg gik ind med overbevisningen om, at jeg hverken er mere eller mindre end bare mig selv. Jeg skal ikke virke bedre, end jeg er, jeg skal ikke spille den person, jeg tror de gerne vil have. Jeg er bare Emilie, der skal fortælle en historie.

 

Så tak Maria, Tomas, Cæcilie, Gitta, Matti, Ann-Louise og alle jer andre for at se et potentiale i mig. Tak for at I har lært mig at performance ikke er sværere end at flytte sig fra én stol til en anden. Tak for at I har hjulpet mig med at dyrke troen på, at jeg er god nok. Tak for at I har lært mig at jeg er den allerbedste performer, når jeg bare er mig selv. "

- Emilie Groth

Elevudtalelse: af Gustav Allen Schriver,

gik på Savery Academy Performance Uddannelsen, sæson 17/18

blev optaget på Den Danske Scenekunstskole; Fredericia Musical akademi i foråret 2018

 

"Jeg troede aldrig at jeg på to år ville være kommet så langt som jeg er kommet i dag. Jeg troede ikke på at der fandtes en skole der ville rykke mig så meget, eller at jeg selv havde evnen til det. Jeg tog fejl.

Jeg har lært at danse, hvilket var noget jeg aldrig havde prøvet før, jeg er blevet bedre til at synge, jeg har lært, at skuespil ikke handler om at kun lære ord på et papir,  og jeg har lært, at det er vigtigt at lytte og holde fast i sig selv.

Det er uvurderlige gaver som jeg er sikker på kommer til at være med mig resten af livet. Og jeg tror ikke at det er noget jeg havde fået med mig, hvis det ikke var for al den undervisning, inspiration, åbenhed, disciplin, styrke og glæde ved kunst som Savery Academy har givet mig. Det vil jeg være evigt taknemmelig for. "

- Gustav Allen Schriver

Elevudtalelse: af Linea Høeg Olsen,

gik på Savery Academy Performance Uddannelsen, sæson 17/18

blev optaget på Den Danske Scenekunstskole: Fredericia Musical akademi i foråret 2018

 

"Mit første år på skolen var jeg stadig meget ung og lidt nervøs ved at skulle gå på en skole, hvor folk som var så meget ældre og havde mere erfaring. Men jeg fandt hurtigt ud af at de ikke er meget mere anderledes end mig.

Det tog mig også noget tid at tage mig mod til at være den jeg er, og finde ind til mig selv.

Jeg er helt vild med de kvaliteter som Savery Academy går ind for i skuespil, som Tomas Ambt Kofoed underviser i.

At bare være. Og at man ikke rigtig spiller skuespil, man finde ægte følelser frem og at man agere som man ville gøre i virkeligheden. Og det var en kæmpe åbenbaring for mig.

Det tog et kæmpe pres af mig. Jeg skal ikke vise, og det handler ikke om mig. Det handler om at fortælle en historie til publikum. Det går jeg rigtig meget ind for. Og jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at fører Tomas Ambt Kofod's skuespil-teknik videre i musical-verdenen.

 

Da jeg startede på Savery havde jeg ingen idé om hvordan det ville ændre mit liv og bringe præcis den jeg er frem i lyset.

Og jeg kunne mærke, i slutningen af mit andet år, at jeg netop havde fundet frem til den jeg er og at jeg endelig var rigtig klar til at arbejde.

Så derfor valgte jeg at tage et andet år og det er det bedste valg jeg har taget.

 

På mit andet år udviklede jeg mig helt ekstremt og jeg så hver skade/sygdom som en udfordring i stedet for en forhindring.

Og det har gjort min måde at arbejde på meget sundere og federe for mig.

 

Savery Academy har gjort mig til den performer jeg er i dag, og har sendt mig ind på Det Danske Musikalakademi, og jeg kunne ikke være mere taknemmelig."

- Linea Høeg Olsen

Elevudtalelse: af Kirstine Moses,

gik på Savery Academy Performance Uddannelsen, sæson 14/15

blev optaget på Statens Scenekunstskole: Fredericia Musical akademi i foråret 2015

 

 

"Jeg har haft fornøjelsen af at være en del af 1. årgang på Savery Academy.

Det har været en personlig rejse, hvor jeg har arbejdet med kompetente lærere, som har stået klar til at udvikle og lære mig som individ at kende, så jeg kunne rykke mig mest muligt gennem året.

 

De mange forskellige dansetimer giver dig en stærk teknik og kropsforståelse, og det er lige fra ballet til Electric Boogie.

Og både i sang og drama var der tid til hver enkelt elev. Vi blev præsenteret for forskellige teknikker, som er meget relevante for ens videre arbejde i branchen.

Jeg fik fuld opbakning til min audition til "Den Danske Scenekunstskole, Musicalacademiet Fredericia" og jeg kom ind. :)

 

Jeg er sikker på at mit år på Savery Academy gav mig mange af de færdigheder som gjorde det muligt for mig at komme ind på skolen.

En stor tak til Maria Savery, som er et fantastisk menneske. Man er tryg i hendes hænder og kan forvente en skræddersyet uddannelse med de bedste omstændigheder. "

Elevudtalelse: af Markus Borg,

gik på Savery Academy Performance Uddannelsen, sæson 16/17

blev optaget på Den Danske Scenekunstskole: Fredericia Musical akademi i foråret 2017

 

 

"At gå på Savery Academy har været en af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv. Det kræver en investering at vil blive god til noget. Og hvis der er noget Savery Academy er god til så er det at investere i deres elever. Man får utrolig meget opbakning både fra undervisere og de elever man går på hold med.

 

Underviserne er meget dedikerede til hver enkelt elev, og når man selv lægger tid og arbejde i det man laver, så er der nærmest ingen grænser for, hvor meget man kan udvikle sig; specielt når man får undervisning fra top-professionelle folk fra branchen. Det er meget givende at gå på akademiet, og det føles også fantastisk bare at være vidende til at opleve hvordan alle elever på holdet udvikler sig. Intet af dette ville være muligt, hvis ikke Maria Savery havde skabt et meget trygt miljø at arbejde og lege i.

 

Ingen bliver efterladt alene og alle er sammen om det. Man føler, at man har muligheden for at åbne op, og det at fejle og være sårbar er mere end helt i orden.

 

Jeg mener at det er essentielt at arbejde under trygge omgivelser for at kunne tillade sig selv at blive en bedre performer,og det formår de virkelig at skabe på Savery Academy. Tusind tak til Maria Savery for at have gjort det muligt, og tak for alt det jeg kan tage med mig på vejen!" - Markus Borg

FORÆLDREUDTALELSER

OM ELITESKOLEN

"Eliteskolen hos Savery Academy er ambitiøs med undervisning på højt
niveau, men samtidig er der en legende og kreativ lethed over
undervisningen som gør stemningen afslappet og sjov for børnene. Min datter på 11 år er musikalsk men har ikke stor erfaring dansemæssigt. Med eliteskolen har hun fået en helt ny vækket kropsbevidsthed og lyst til at kombinere sin musikalitet med dansen. Jeg er imponeret over at er bliver taget hensyn til de enkelte børns behov og sørget for at de alle udvikler sig uafhængig af hvilket niveau de er på indenfor de forskellige
discipliner, skolen tilbyder."

-  Caroline, mor til barn på eliteskolen

 

"Vores datter har gået på Savery Academys elitehold I et år og det har været en fornøjelse at følge hendes udvikling, Savery Academy har budt på professionel og fantastisk undervisning. På Savery lægges der vægt på at børnene føler sig trygge og har det godt med hinanden samtidig med at de modtager undervisning på et højt niveau. Vi har altid været trygge og glade ved at sende hende afsted."

-  Marie, mor til barn på eliteskolen

ELITESKOLE BARN, UDTALELSE:
"Jeg har fået en masse nye venner på Savery Academys elitehold. Man får rigtig god undervisning og lærerne er super søde. Vi griner en masse samtidig med at jeg har lært meget nyt."

- Rigmor, barn på eliteskolen

 

 

 

 

 

ELEVUDTALELSER

"Jeg søger ind på Savery fordi min største drøm er blive musical performer, jeg har lige brugt 1 år på sceneindgangen, og det gjorde mig bare sikker på at det er det jeg vil! Savery Academy ser virkelig godt ud og er den første rigtige 1 årige skole i København der har hele pakken, jeg ville være virkelig glad hvis jeg kunne få undervisning her!"

- Ansøger på uddannelsen

“Maria Savery har tidligere været min underviser i skuespil, og det var hende, der hjalp mig op til prøven på Statens Teaterskole i 2011. Maria er ikke bare en dygtig og givende lærer, men er også et meget inspirerende forbillede. Hun fik mig til at tro på mig selv og fik udrustet mig med de metoder jeg stadig bruger mest, den dag i dag. Hun har mest af alt lært mig, hvordan man udnytter sin egen livserfaring når man spiller, og for den sags skyld er hun også altid en sikker vinder, hvis man nyder en tankevækkende og inspirerende samtale. Jeg er glad for at have haft hende, som vejleder. Hun brænder for teater, og hvis det ikke var for hende, havde jeg aldrig nået til der, hvor jeg er i dag.”

- Katharina Nemèth

“Maria er en fantastisk dramalærer. Hun er meget seriøs omkring sit fag og er altid 100 % forberedt. Maria er fantastisk til at tage udgangspunkt i ens erfaring, personlighed og hvad man ønsker at få ud af undervisningen. Dette gør, at hun formår at få én til at yde sit bedste. Jeg føler, at Maria går op i ens timer, med hud og sjæl. Hun underviser i “Method Acting”, som gør at ens skuespil bliver både realistisk og virkelighedstro. Marias dramatimer er udfordrende, kreative og indeholder meget humor. Hun formår virkelig at få det bedste frem i en, jeg glæder mig altid til at komme til drama hos hende.”

- Anna Tempte

“Efter mange års pause i balletten startede jeg for fem år siden med at danse hos Maria.

Jeg havde aldrig troet at jeg kunne blive så glad for at danse igen. Marias måde at undervise på er inspirerende og nytænkende samtidig med at de gamle dyder sniger sig ind. Maria er god til at sammensætte holdene så alle får noget ud af det og hun er ikke bange for at bruge både traditionel og ny musik i sin undervisning, hvilket glæder mig gang på gang.”

- Kathrine Predstrup

Den 10/10 2017 modtog Maria Savery legat fra

"Balletmester Albert Gaubiers og Poul Waldorffs Fond". Her overrækkes det med fine ord fra balletkritiker Anne Middelboe, og kgl. solodanser/ chef for Det Kgl. Teaters Balletskole, Thomas Lund.