INFO       DANSESKOLEN         UDDANNELSEN        ELITESKOLEN        WORKSHOPS/EVENTS          LÆRERE        KONTAKT        GALLERI

Maria Savery er uddannet balletdanser på Den Kongelige Ballet i 1974-1986.

 

Hun har bl.a. arbejdet med Alvin Ailey og John Neumeier og nåede at medvirke som solist i flere balletforestillinger, inden hun som 17-årig helligede sig skuespillet på Det Kgl. Teater.

Her var hun ansat som skuespiller i fire sæsoner, inden hun fik tilbudt en af hovedrollerne i DR 1’s første tv-serie “Ugeavisen”, som blev produceret i 52 afsnit.

 

Derefter arbejdede Maria som freelanceskuespiller og danser. Hun spillede bl.a. en af hovedrollerne som ballerinaen ‘Iris Kelly’ i Nørrebro Teaters kritikerroste musical “Fame”.

 

Maria arbejdede i 2003 som konceptudvikler, koreograf- og instruktørassistent på Aveny-T’s hidtil største succesforestilling “Nøddeknækkeren”, som vandt Reumert Prisen i 2004, som “Årets bedste danseforestilling”.

 

Den 10/10 2017 modtog Maria Savery legat fra

"Balletmester Albert Gaubier og Poul Waldorffs Fond" her overrækkes det med fine ord fra balletkritiker Anne Middelboe, og kgl. solodanser Thomas Lund.