DANSESKOLEN       UDDANNELSEN        ELITESKOLEN        WORKSHOPS/EVENTS        INFO       LÆRERE        KONTAKT         GALLERI

På Savery Academy er balletundervisning i særklasse.

Maria Savery, som er uddannet balletdanser fra Den Kgl. Ballet 1974-1986 siger:

"Eleverne oplæres i en sund teknik. Man kunne kalde min balletundervisning for pilates-ballet. Vi vrider ikke knoglerne, men lader musklerne føre vores skelet, og på den måde får vi absolut kontrol over vores krop, så vi kan vi styre vores pirouetter, vores adagio (langsomme) bevægelser og vi kan rykke os som vi vil i allegro (hurtige) danse, springe højt, og sidst men ikke mindst, få overskud til det sceniske udtryk!

 

Vi er ikke længere underlagt "øv, jeg falder i min pirouet eller jeg kan ikke, men ved ikke hvorfor!"  ... alle kan lære det, -  med tålmodighed naturligvis. Vi analyserer, hvorfor en balance ikke er perfekt, og finder frem til hvor der er en skævhed, retter den, så balancen bliver perfekt. Jeg går meget op i at forklare alle tingene i detaljer så eleven virkelig kan bruge teknikken og gøre den til sin egen, for den passer til alle kropstyper.

Selv tåspids-træningen er tillavet hvert enkelt elevs niveau og giver styrke til fødderne og forståelse af balancen.

Dansere som er med i musicals eller danseforestillinger skal kunne holde til mange måneder med 7 forestillinger om ugen. Og det kan fint lade sig gøre, hvis man bare træner på den rigtige måde.

Balletteknikken er inspireret af den Canadiske ballet teknik, men også af pilates og yoga. De dansere vi uddanner her, eller de elever som bare går her på amatør basis, skal kunne holde i mange år, uden skader. Det skal være styrkeopbyggende og smidighedsgørende.

Min ældste elev er 80! og den yngste er 3 år.

 

Musikken er en ligeså vigtig del som den rare tone og respekten for alle elever på alle niveauer. Jeg bruger både jazz, klassisk, opera og balletmusik. altid af højeste kvalitet.

 

Elevudtalelse:

 

“Efter mange års pause i balletten startede jeg for fem år siden med at danse hos Maria.

Jeg havde aldrig troet at jeg kunne blive så glad for at danse igen. Marias måde at undervise på er inspirerende og nytænkende samtidig med at de gamle dyder sniger sig ind. Maria er god til at sammensætte holdene så alle får noget ud af det og hun er ikke bange for at bruge både traditionel og ny musik i sin undervisning, hvilket glæder mig gang på gang.”

- Kathrine Predstrup

 

Maria Savery modtog den 10/10 2017 et legat fra "Balletmester Albert Gaubier og Poul Waldorffs Fond". Her ses overrækkelsen, med finde ord med på vejen, af balletkritiker Anne Middelboe og kgl. soloballeltdanser Thomas Lund fra bestyrelsen: